Gyakori kérdések

Itt találja a leggyakrabban elhangzott kérdéseket, amennyiben nem találta meg amit Ön keresett. Kérem vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, az alábbi elérhetőségek egyikén!

Legfontosabb kérdések

Ön elképzelhetőnek tartja, hogy létezhet olyan ajtó, ablak ami az Ön elvárásait messzemenőkig teljesíti? Mi igen. Sőt meg is valósítjuk önnek álmai nyílászáróit!

Úgy gondoljuk, hogy a mai rohanó világban minden ember megérdemel olyan nyílászárókat ami teljes mértékben az igényeihez igazodik!

Célunk az, hogy olyan generációkon átívelő nyílászárókat készítsünk amik mind tartósság, mind funkcionalitási élmény tekintetében kielégítik ügyfeleink igényeit!

NAFA Kft. Ajtó, Ablak

Amennyiben a gyakori kérdések közt nem találta meg kérdésére a választ, vagy további kérdése van forduljon bátran kollégáinkhoz az alábbi elérhetőségeink egyikén!

Gyakori kérdések és válaszok!

Mi a vasalat?

A nyílászáró azon része, ami a nyílásért, illetve a záródásért felelős. A felhasználó a kilincs segítségével mozgatja a vasalatot. A megfelelő záródás, hosszú élettartam érdekében fontos a jó minőségű vasalat szakszerű beépítése, ami az általunk forgalmazott termékeknél teljes mértékben megoldott és ellenőrzött.

Nyitási irány meghatározása!

Álljon szembe a szerkezettel úgy, hogy önmaga felé tudja kinyitni. Amelyik oldal a pántos oldal, olyan nyitásirányú lesz a szerkezet.

Ha a bemutatott modellektől eltérő nyílászárót szeretnék, meg tudják valósítani?

A bemutatott modelljeink pusztán csak javaslatok, ötletek. Ha elmondja, vagy lerajzolja elképzeléseit, mi legyártjuk álmai nyílászáróját.

Tolóajtó létezik?

Minden ajtótípus rendelhető toló kivitelben is. Kedvező tolóajtó felár tartalmazza a komplett vasalatot, a fogantyút, borítást, azaz mindent, ami szükséges a tolóajtóhoz, nincs további plusz költség.

Vidéki vagyok, tudnak segíteni felmérésben, szállításban, beépítésben?

Kedvező tarifáinknak köszönhetően rendszeresen végzünk asztalos munkákat az ország egész területén is, kérje bátran árajánlatot!

Mennyi pénzt takaríthatunk meg a fűtésnél?

Összehasonlítva a régi, egyszerű üvegezésű ablakokkal, az ablakfelületekre vonatkozva a hőveszteség a régi érték egy negyede alá csökkenthető. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egy komplett ablakcserénél 75%-kal csökken a fűtési költség.

Az ablakcsere mellett a ház homlokzatának 6-8 cm-es szigetelésével közel 50%-os energia megtakarítás érhető el. Nem beszéltünk a hőérzet javulásáról. Légmozgásmentes környezetben a 20 fokot is többnek érezzük. Tehát itt további 5-10% lehet megtakarítani. Természetesen ez elmélet, viszont a gyakorlatba való áthelyezéskor is hasonló eredményeket várhatunk.

Mi az üveg?

A jelenleggyártott és forgalmazott kültéri nyílászáróink kivétel nélkül thermoüveggel – hőszigetelt üveggel készülnek. Az alap üveg rétegrend 4-16-4-es, ami azt jelenti, hogy két 4mm-es üveg közt 16mm-es légrés található. Az eggyik üveg egy vékony réteg lágy fémbevonattal rendelkezik, ezt nevezik Low-e üvegnek. A két üveg közti légrést Argon gáz keverékkel töltik ki a hőszigetelés fokozása érdekében. Az üveg hőátbocsájtási tényezője ezzel a kombinációval Ug=1,1 W/m2K.

Ajtó színválasztásában tudok tanácsot kapni?

Napi kapcsolatban vagyunk partnereinkkel, vásárlókkal és lakberendező partnereinkkel, tisztában vagyunk az aktuális trendekkel, szívesen segítünk az önhöz és lakásához leginkább illő ablak és ajtómodell kiválasztásában.

Kaphatok önöknél vásárlói kedvezményt?

A kedvezményekkel kapcsolatban tájékozódjon az akciók menüpont alatt, illetve személyesen bemutatótermünkben.

Felmérést és beépítést is vállalnak?

Teljes körű szolgáltatást nyújtunk, felmérünk, gyártunk, szállítunk, beépítünk.

A beépítéshez kellenek speciális szerszámok vagy magam is meg tudom oldani?

Mindenképp javasoljuk, hogy termékeinket szakemberrel építtesse be. Működési garanciát csak az általunk beépített termékekre tudunk vállalni.

Van garancia a termékekre?

Természetesen, ráadásul az ön által beépített termékre is, amennyiben az anyaghibára vezethető vissza. Termékeinkre 24 hónap szavatosságot vállalunk!

Utólag is beépíthetőek a termékek?

Igen, festés és burkolás után célszerű a telepítés, így a többi szakipart nem zavarja, és a termékek sem sérülnek.

Mi a profil?

A profil az a része a nyílászárónak, amit a köznyelv keretként, illetve tokként ismer, ebben kerül elhelyezésre az üveg, a működéshez szükséges vasalatok. Végül is maga az anyag amiből a nyílászáró készül. A gyártás folyamán a pontos méretezés és illesztés elengedhetetlen a jó záródás érdekében, ami az általunk gyártott termékeknél teljes mértékben megoldott és ellenőrzőtt.

Mi a Légkamra?

Hogy egy szerkezet hány légkamrás, az attól függ, hogy az elválasztandó teret hány légréteggel választja el a szerkezeten belül (ez az érték a profil jellemzője). A légkamra azért fontos, mert minél magasabb légkamra számú és minél szélesebb profil vastagságú egy szerkezet, annál jobb hő és hangszigetelő, illetve a szilárdságát is ez befolyásolja. Jelenleg az öt légkamrásnak a legnagyobb a piaci részesedése. Ezek a profilok a lakossági felhasználás terén minden igényt kielégítenek. Ezeket követi a hétkamrás szerkezetek, melyek a legmagasabb igényeknek is megfelelnek. Az ötkamrás szerkezetek U értéke 1,3 és 1,1 W/m2K között, míg a hétkamrás szerkezetek U = 1,1 és 0,9 W/m2K között vannak.

Mi a lég hanggátlás?

A lég hanggátlás a szerkezet hangszigetelő tulajdonsága, mértékegysége a dB. Az alap rétegrendű üveg (4-16-4) Rw = 32 dB. Ez az érték egészen 45 db-ig növelhető, ilyen üveget repülőterek közelében szoktunk alkalmazni. A lég hanggátlás növelhető az üvegvastagsággal, illetve eltérő üvegvastagság használatával és SF6 gáztöltéssel.

TELEFON

30/396-8807

CÍM

7561 Nagybajom Kossuth L. u. 35.

EMAIL

info@nafa.butorinfo.hu