Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Acél biztonsági bejárati ajtó, miért ne vegyük?

Acél biztonsági bejárati ajtó NAFA Kft

Mit várhatunk el egy 45-55 ezer forintos acél „biztonsági" bejárati ajtó-tól?

Jogos a kérdés, most őszintén mire számíthatunk amikor egy valamire való „mezei” bejárati ajtó ára is már 80-100 ezer forint?

Itt látható a képen az ominózus kínai gyártmányú bejárati ajtó. Legtöbbször barkácsáruházak kínálatában fordul elő.

5 ponton záródó és 9 helyen rögzítő vasalat?

Rendben elismerem ez akár még jó is lehetne, ha az ajtószárny amibe beépítik valami erősebb, robusztusabb szerkezet lenne. Még ha műanyag ajtóba építjük ugyanazt a zárszerkezetet akkor is előrébb vagyunk.

Félreértés ne essék nem akarom lehúzni a barkácsáruházakat, nagyon sok dolog van ami minőség szempontjából megállja a helyét a kínálatukban.

És egyébként az acél biztonsági bejárati ajtó nem csak az ő kínálatukból kerül elő, rendszeresen számos más helyen is már többször szembejött velem.

Acél biztonsági bejárati ajtó NAFA Kft

Acél biztonsági ajtó mint véddelmi vonal?

Kicsit merüljünk a dolgok mélyére, hogy miért is fogalmazódott meg bennem ez a cikk.

Ebben a videóban egy kislány, még egyszer mondom egy kislány konzervnyitó segítségével bontja meg az úgynevezett „bejárati ajtót”. Látható, hogy a vékony acéllemez nem sok védelmet nyújt a zárszerkezetnek, könnyen hozzáférhetővé válik.

A videóban látható még az ajtólap belsejét kitöltő, a „szigetelés” szerepében tetszelgő anyag.

Szó szerint idézem a barkácsáruházak reklámjának szövegét: „szigetelés: méh sejt szerkezetű papír”

Most komolyan szigetelésnek nevezik a méhsejt szerkezetű papírrács betétet egy bejárati ajtónál?

Az élére állított papír amik között 3-4 cm-es hézag van azt szigetelésnek nevezik?

Nem elég hogy nem sokat ér a betörések ellen, mármint maga az egész ajtó, még ráadásul nem is szigetel. Legalább üveggyapotot, vagy kőzetgyapotot netán hungarocellt raktak volna bele szigetelés gyanánt.

Máskülönben a fém az egyik legjobb hővezető, gondoljunk csak a régi vasportálokra, vagy a medence korlátjára… Na ugye, hogy már annyira nem is rózsás a kép.

Azonkívül a mérete még csak nem is magyar szabvány szerinti hanem din méretes, tehát az előre kialakított 100×210 cm-es falnyílást ami rendszerint rendelkezésre áll, szűkíteni kell. Tiszta szerencse, hogy nem bővíteni, mert az sokkal nagyobb felfordulással, rombolással jár.

Ebben a videóban a betörés, behatolás szempontjából izzasztanak meg az acél bejárati ajtónál egy fokozattal drágább és biztonságosabb bejárati ajtót ami már egy kicsit jobb választás a biztonsági ajtók területén és egy valóban igazi biztonsági bejárati ajtót is láthatunk. Jól látszik a különbség, nem kímélik a portékákat.

Érdemes végig nézni!

Törik, zúzzák a kínai acél ajtót!

Az igazi acél biztonsági bejárati ajtó, aminek nem csak a neve hanem a tulajdonságai is valódiak általában 150-200 ezer forint körüli ársávban helyezkednek el. És nem utolsó sorban a súlya nem 40 kg, hanem minimum a duplája 100kg vagy inkább még egy kicsit több is.

Ne hagyják magukat a reklámszövegekkel megvezetni, mindig nézzenek a dolgok mögé.

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment