Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Hangszigetelt ablakok – nyerje meg a harcot a zaj ellen!

Ablakok

Hangszigetelt ablak

Az embereknek, amikor lakhelyet váltanak, többnyire az elsődleges szempontjaik közé tartozik, hogy az új lakhelyük lehetőleg egy csendesebb környéken legyen, és ne hallatszódjon fel az utca és a forgalom zaja. Ha nagyobb városról beszélünk, akkor mindenki tudja, hogy ez szinte lehetetlen elvárás.

Az olyan városokban, ahol nagyobb a lakosság száma, értelemszerűen nő a járművek száma is, ezért nagyobb lesz a sürgés-forgás, és a zaj is. Fontos, hogy az új lakás vagy ház ne egy forgalmas főutca kellős közepén legyen. Sok előnyös lakásra mondanak nemet ebből az okból kifolyólag.

Belváros

Viszont létezik egy sokkal kézenfekvőbb megoldás is, hogy elkerüljék a zaj okozta kellemetlenségeket! Ma már léteznek olyan ablakok, amelyek képesek kiszűrni a kinti zajokat és csendes környezetet varázsolni a belső terekben.

Az ilyen nyílászárók ráadásul nem is feltétlenül túl drágák. Éppen ezért, mindenképpen megéri megfontolni, ha új lakást nézünk: vajon nem segítenének ezek a helyzeten? Hiszen elképzelhető, hogy egyébként minden másban tökéletesen megfelel nekünk a kiválasztott ingatlan.

Hanggátlás, hangszigetelés üveggel!

Az ember, főleg, ha még nem találkozott ilyen típusú ablakokkal, nem is gondolná, hogy mennyire hatékonyak tudnak lenni mind a zaj kiszorításában, mind a benti hőmérséklet szabályozásában. Olyan, mintha egy védőburkot vonnának a lakás köré és megvédenének bennünket minden, a nagyváros okozta kellemetlenségtől.

Vége az álmatlan éjszakáknak és az éjjeli forgolódásnak! Nem kell többé a szomszéd kutyájának ugatását, a busz dudálását, és a járókelők zsibongását hallgatnunk!

Hangszigetelt fa ablak metszet

Hangszigetelés, mint technológia:

A hanggátlásért a nyílászáróknál 65%-ban az üveg a felelős. Speciális hangszigetelő és egyben hőszigetelő üvegekkel szerelhetjük fel nyílászáróit. Ez nagymértékben javítja a komfortérzetet is.

De ne feledkezzünk meg a maradék 35%-ról sem: ez pedig az ajtók, ablakok megfelelő záródása és szigetelése. Enélkül az üveg hangszigetelése csak részmegoldás. Erre mi teljes körű megoldást nyújtunk.

Régi ablak

Miért éri még meg a hanggátló ablak?

Az ilyen ablakoknak azokban nemcsak a zaj hatékony kiszűrése az egyetlen előnyük. Mivel nagyon jól szigetelnek, a benti hőmérsékletet is szabályozni tudják. Nem engedik ki a meleget, és egyben természetesen nem engedik be a hideget sem. Így akár a fűtésszámlával is sokat tudunk spórolni majd.

A hagyományos ablakokon szinte átsüvít a szél, ezért sokkal kevésbé tartják majd a meleget is. A hangszigetelt ablakok viszont pont ennek az ellentétei. Ha beállítjuk a szobahőmérsékletet, akkor az garantáltan annyi is marad, nem kell még rászámolnunk azt a plusz 1-2 fokot, amit korábban a hagyományos ablakok miatt veszítettünk el.

Ha mindezeket figyelembe veszi és megfontolja, akkor az új lakás vagy ház kiválasztásakor a csendes környék többé már nem szempont! Nyugodtan választhat olyan ingatlant is, amely a legforgalmasabb utcán található, mert ezek az ablakok megvédi Önt és családját a kellemetlen zajoktól. Döntsön okosan, használja fel ezt a tudását és alkalmazza úgy, hogy a lehető legjobb legyen Önnek.

 

Kérje ingyenes árajánlatunkat, hogy hangszigetelt ablak és ajtó kerülhessen az ön otthonába is!

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment