Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Hőszigetelt ablakokkal a környezetvédelemért

Hőszigetelt ablak, festett fa nyílászáró

 

Hőszigetelt ablak

Mindenki szeretné praktikussá, kényelmessé és természetesen biztonságossá is tenni az otthonát. Amikor az emberek házat építenek, vagy vásárolnak, akkor az egyik legfontosabb szempontok közé szokott tartozni, hogy az ingatlan jól legyen szigetelve.

Szerencsére ma már nem nehéz olyan nyílászárókat találni, amelyek (a falak szigetelése mellett persze) tökéletesen biztosítják ezt a funkciót. Az áraik is egyre megfizethetőbbek, mivel egyre nagyobb rájuk a kereslet is, ami együtt jár az árcsökkenéssel.

A jól szigetelő ablakok vásárlásakor sokan csak annyit vesznek figyelembe, hogy azok kirekesztik a zajt, meg a hideget, valamint hogy bent tartják a meleget. Pedig a dolog ennél jóval komplexebb, ugyanis a hőszigetelt ablakoknak nemcsak ez az egy előnyös tulajdonságuk ismeretes!

Nem hőszigetelt ablak

A modern hőszigetelt ablakok, ajtók

Ha kicsit jobban belegondolunk, egyértelművé válik számunkra is, hogy jóval több előnyük van, mint amiket általában felsorolnak. Mivel ezek a nyílászárók jól szigetelnek, jól tartják a meleget is, ez eddig egyértelmű.

Ez persze azzal jár, hogy kevesebbet kell fűteni, a plusz fokok nem illannak el csak úgy a semmibe az ablakon keresztül.

Mivel a fűtéshez elhasznált rengeteg energia (vagy kivágott fa, ha fafűtéses terekről beszélünk) elhasználása nem túl előnyös környezetvédelmi szempontból sem, ezekkel a nyílászárókkal nemcsak pénzt spórolhatunk, hanem pénztárcánkkal együtt a környezetünket is kímélhetjük.

A statisztikák szerint jelentősen kevesebb fűtési alapanyagot használunk el, ha hőszigetelt ablakokkal rendelkezünk, mintha klasszikus fajtánk lenne.

A legtöbb meleg az üvegen keresztül szökik el, mivel a hőszigetelő üveg régen még nem létezett!
Hőszigetelt ablak metszet

Hőszigetelt nyílászárók és az energiatanúsítvány

Ha nyílászáró csere mellett döntünk, azt tehetjük több okból is. Például szeretnénk a fűtésszámlánkon spórolni vagy akár tekinthetünk rá értéknövelő befektetésként is. Ugyanis, ha a mai világban szeretnénk eladni a lakásunkat, családi házukat, akkor kötelező úgynevezett energiatanúsítványt csináltatni, amire mindenképp jótékony hatással van a hőszigetelt nyílászáró.

Ezzel a megoldással akár több osztállyal magasabb besorolást kaphat az ingatlan. Ezért akár milliókkal többért értékesíthetjük megunt otthonunkat. És nem utolsó sorban egy szép nyílászáró is értéknövelő esztétikai szempontból.

Tekintse meg hőszigetelt fa nyílászáróinkat vagy hőszigetelt műanyag nyílászáróinkat a linkre kattintva!

Energiatanusítvány

Hőszigetelt ablak a környezet védelmében

A hőszigetelt ajtó, ablak egy nagyon fontos szempont lehet a környezetvédelem perspektívájából. Ha mindenkit arra köteleznének, hogy nyílászáróit ilyen modernebb fajtára cserélje, illetve például, ha az autóknak is csak a hibrid fajtáit használnánk, akkor az biztosan jelentősen megnövelné bolygónk élethosszát.

Bár az autós megoldás még csak a jövő zenéje, hiszen egyelőre ezek nagyon költségesek, de az ablakokkal már most is hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez. Az ember így nemcsak magán, hanem másokon is segíthet egyszerre.

Neki is jó lesz, hogy nem kell akkora számlákat fizetnie, és a környezetének is, mert sokkal kevesebb anyagot használ el a fűtésre. Mindenképpen érdemes figyelembe venni ezt a nézőpontot is, amikor azon gondolkozunk, hogy milyen ablakokat és ajtókat válasszunk az új házunkra.

Hőszigetelt ablak

Legyünk környezettudatosak együtt, miközben praktikusak is vagyunk! Válasszuk a hőszigetelt ablakokat a hagyományos fajták helyett, amelyeken átsüvít a szél! Aki így tesz, az garantáltan nem fog csalódni az új nyílászárójában.

Kérje ingyenes árajánlatunkat, hogy önnek is legyen modern hőszigetelt nyílászárója!

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment