Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Hogyan válasszuk ki a megfelelő bejárati ajtót?

Bejárati ajtó kiválasztás

Bejárati ajtó kiválasztás

Sok ember vásárol új lakást, vagy épít teljesen új házat manapság. Amikor valaki ilyen munkálatokba kezd, rengeteg dologra figyelnie kell. Legelőször természetesen a ház alapjai jönnek, az építkezés, a csövek, és a vezetékek. Ezt követően lehet elgondolkozni az olyan dolgokon, mint például a megfelelő nyílászárók: ablakok, kültéri és beltéri ajtók.

Bejárati ajtó kiválasztás

Bejárati ajtó kiválasztás, az ár!

Akinek van tapasztalata házépítés terén, az már tudhatja, hogy a beltéri munkálatok közel annyi pénzt igényelnek, mint maga az építkezés. Tanácsos, ha előre elgondoljuk, és kiszámoljuk, hogy tudjuk, mire kell számítani, nehogy az építkezés kellős közepén érjenek kellemetlen meglepetések.

Ha mindezek megvannak, akkor gondolhatunk az olyan dolgokra is, mint a nyílászárók. Az ablakoknál a leggyakrabban a dupla üveges, műanyag, vagy fa nyílászárók különböző fajtáira esik a választás, mert ezek a legkedvezőbb árfekvésűek, és egyben ezek is szigetelnek a legjobban. Ha azonban a lakás nem szellőzik rendesen, és az a veszély fenyegeti, hogy könnyen bepenészedik, akkor tanácsos inkább másfajta nyílászárót választani, ami nem szigetel annyira. Persze, ha ez fennáll egy új építésű ingatlannál, akkor ott más problémák vannak és az építkezéshez felhasznált nem megfelelő minőségű alapanyagoknál kell keresni a probléma okát. Csak ezt követően jöhet szóba az ajtók kiválasztása. Hogyha lakáson belüli ajtókról beszélünk, akkor természetesen a benti bútorzathoz, és padlóhoz kell igazodnunk, mint színben, mint formában, hogy esztétikus maradjon a lakás.

Bejárati ajtó kiválasztás

Bejárati ajtó kiválasztás, a végső döntés!

A bejárati ajtó már nem ebbe a kategóriába sorolható, hiszen itt az esztétika mellett, nyilván hogy harmonizáljon a többi nyílászárónkkal, sok minden más is közrejátszik.

A legfontosabb ilyen természetesen a biztonság. Minden attól függ, hogy milyen környéken élünk. Hogyha ez egy veszélyesebb környék, akkor tanácsos olyan bejárati ajtót választani, amely masszívabb, mint az átlag, esetleg tömörebb fémből készült, többpontos zárral rendelkezik és több zár is van benne. Ez megnehezíti vagy ellehetetleníti a betörési kísérletek megvalósulását, általában ezekben az esetekben a behatolni kívánó illetéktelen személyek keresnek egy könnyebb prédát, ahol nagyobb sikerrel járhatnak. És még ha nem is lesz példa betörési kísérletre, legalább plusz biztonságérzetet ad a házban lakóknak a mindennapokban.

Az árnyoldala ennek az, hogy ha elhagyjuk a kulcsot, akkor szinte lehetetlen a bejutás, és mindenképpen ki kell cserélni majd az egész zárrendszert, ha nem az egész ajtót. Úgyhogy mindenképpen tanácsos, ha az ilyen esetekben magunknál hordunk egy pótkulcsot is, lehetőleg ne ugyanazon a helyen, ahol a másikat.

A másik fontos szempont, a biztonság és az esztétika mellett, a jól szigetelés. Az sem árt ugye, hogy ha nem az utcát fűtjük télen, és nyáron sem melegszik nagyon fel miatta a ház.

Fa nyílászárók, egyedi festett erkélyajtó és bejáratiajtó, Pécs Közintézmény

Összességében

Mivel a bejárati ajtó legtöbbször a főútra néz, logikus, hogy onnan jön be a legtöbb zaj és piszok. Mindenképpen figyelembe kell venni ezt a tényezőt is, mert hiába tökéletes az egész lakás, ha ez az egy láncszem hiányzik, akkor az már aláássa az egész hangulatot és komfortosságot. És ugye vendégeink is általában ezen a nyílászárón keresztül lépnek a lakásba, ezért fontos az esztétikusan kivitelezett bejárati ajtó. Ablakból egy tucat is lehet egy házon, de bejárati ajtóból általában csupán egy. Ezért is érdemes kicsit figyelmesebbnek lenni a bejárati ajtó kiválasztásakor…

Legyen önnek is megfelelő bejárati ajtaja, segítünk választani!

 

Műanyag bejárati ajtók.

Fa bejárati ajtók.

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment