Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Beltéri ajtók megfelelő beszerelése

Beltéri ajtó beszerelés

Beltéri ajtó beszerelés

A legtöbb embernek legalább egyszer eljön az alkalom az életében, amikor lakásfelújításba, vagy új ház építésébe kezd. Ehhez természetesen nagyobb mennyiségű pénzre van szükség, de az emberek mégis áldoznak rá, elsősorban azért, mert komfortos életet akarnak biztosítani maguknak és a családjuknak, másodsorban pedig az egészségük miatt (a lakások, ha huzamosabb ideig nincsenek felújítva, egy idő után bepenészednek, és a bútorok is régiesek lesznek).

Beltéri ajtó beszerelés

Beltéri ajtó beszerelés, mint felújítás?!

A felújításnak kétféle módja létezik: az, hogy az egész lakást megújítjuk, és átrendezzük, ami azzal jár, hogy a bútorokat is kicseréljük, vagy az, amikor csak bizonyos részeket próbálunk jobb állapotba hozni. Ha az elsőt választjuk, akkor sokszor kicserélésre kerülnek a beltéri elválasztó ajtók is. Ha a felújítást munkások végzik, akkor nincs túl nehéz dolgunk, ugyanis csak az ajtót kell kiválasztanunk, és készen be is szerelik azt nekünk. Viszont abban az esetben, ha ezeket a dolgokat mi végezzük, akkor már jóval bonyolultabb a dolog, vagy legalábbis sokkal érdekesebb.

Beltéri ajtó beszerelés

Beltéri ajtó beszerelés, a buktatók!

Természetesen nem olyan nagy ördöngösség egy ajtó beszerelése, és nem kíván túlságosan nagy szakértelmet sem, nem egy rakétatudomány. Viszont, nagyon könnyen el lehet rontani, és ha az ember nem figyel oda, akkor megkeserítheti az életét, mert az ajtó nem fog rendesen csukódni, folyton beakad, vagy nyikorogni fog, vagy netán automatikusan magától becsapódik. Ezért nagyon fontos, hogy az ember odafigyeljen, amikor ezt csinálja. Ha úgy érzi, nem ért hozzá, vagy valamiért nem tudja megcsinálni, akkor tanácsosabb, hogyha szakértői segítséget kér, vagy legalább egy olyan emberét, aki már végzett hasonló munkálatokat.

Ha úgy dönt, hogy mégiscsak ön szerelné fel az ajtót, akkor legelőször azt kell leellenőriznie, hogy valóban passzolnak-e a méretek.

Beltéri ajtó beszerelés

Beltéri ajtó beszerelés a valóságban

Sajnos gyakori eset, hogy az ember valamit rosszul mér, vagy nem megfelelő méretű ajtót választ, vagy csináltat. Sokszor előfordulhat ugyanis, hogy egyedi méretű belsőajtóra van szükségünk. Ebben az esetben mindenképp érdemes a gyártó szakembert megkérni, hogy a helyszínen egy méretvételezést hajtson végre. Ugyanis, ha nem passzolnak tökéletesen a méretek, akkor semmiképpen nem szabad nekifogni a szerelési munkálatoknak, mert nem érünk el vele semmit, úgyis ki kell majd cserélni.

Ha ez megvan, akkor a következő lépés, hogy megnézzük: adtak-e az ajtóhoz felszerelési útmutatót, plusz ehhez szükséges eszközöket. Hogyha igen, akkor könnyű dolgunk van, hiszen csak az utasításokat kell követnünk. Ha egy pontos szerelési útmutatóra van szükség, akkor nagyon tudom ajánlani a következő cikket, ahol lépésről lépésre le van írva, hogyan kell eljárni ajtó beépítése esetén. Ugyan a cikkben a bejárati ajtó beépítése kerül bemutatásra, szinte egy az egyben megegyezik a belsőtéri ajtó beépítésével.

Hogyha pedig nem igazodunk ki a szerelési útmutatókon, akkor mindenképpen egy olyan személlyel kell elmennünk megvásárolni a szükséges kellékeket, aki már egy kicsit jártas a témában. Ellenkező esetben nagyon sok stresszel, és fölösleges fáradtsággal fog járni ez a folyamat, és azt is megbánjuk majd, hogy új ajtót vásároltunk…

Legyen önnek is új belsőtéri ajtaja!

Kérje szakembereink segítségét!

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment