Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Mire figyeljünk a műanyag ablak kiválasztásakor?

Műanyag ablakok Nagykanizsa

A megfelelő műanyag ablak kiválasztása

Ha nyílászárócserére kerül a sor, akkor a legtöbben nem győzik fogni a fejüket, hiszen természetesen nem egy-két forintos kiadásról van szó. Épp ezért kell körültekintően kiválasztani az új ablakainkat, hiszen nyilván nem szeretnénk néhány év múlva újra kiadni egy nagyobb összeget az újabb cserére. De mik is azok a tényezők, amelyekre oda kell figyelnünk, ha ablakot akarunk cserélni?

Műanyag ablaknál kulcskérdés: AZ ÁR!

Az első fontos dolog szintén a piszkos anyagiakból adódik, hiszen lévén nagyobb költségről van szó, sokan hajlamosak az olcsóbb ablakot kiválasztani, hogy végül minél kevesebb pénzből megússzák az ablakcserét. Ez azonban nem feltétlenül a leginkább célravezető megoldás, hiszen sokszor az olcsóbb nyílászáró annyival ócskább is, mint amennyivel kevesebbe kerül.

Nem feltétlen minőségi alapanyagokból készülnek, nem megfelelő minősített vasalattal rendelkeznek. A merevítő vasak kispórolása is előfordulhat úgynevezett „zuggyártók” esetében. Így az évek során inkább plusz költségeket fog jelenteni, mint energiamegtakarítást, és sokszor akár egy-két éven belül le is kell cserélni a szinte még új műanyag nyílászáróinkat.

Iroda műanyag ablak

Műanyag ablak beszerelése

A csere persze nem mindig az ablak hibájából következik be. Van, hogy a beillesztés szakszerűtlensége a probléma. Ezért ez a következő pont, amire oda kell figyelni. Vagyis az, hogy a műanyag ablakokat mindig olyan szakembertől vásároljuk meg, aki szakszerűen tudja behelyezni azokat, és minden esetben garanciát is vállal a nyílászárókért és a munkájáért is. Nem éri meg magunknak berakni az ablakokat, hiszen ebben az esetben a legtöbbször azonnal elesünk a garanciától is, ami hosszútávon nem túl szerencsés számunkra.

Nem éri meg feketéző szerelőkkel dolgoztatni, mivel általában amikor valamilyen garanciális kérdés adódik, már nem elérhetőek!

Érdemes stabil régóta tevékenykedő céggel dolgoztatni, őket mindig meg lehet találni!

Műanyag bejárati ajtó beépítés

Műanyag ablak, alkalmazási terület

A műanyag ablak kiválasztásakor kiemelten fontos odafigyelnünk arra, hogy hová is szeretnénk beilleszteni az új nyílászárót, ez ugyanis körülbelül behatárolja, hogy milyen ablakot is érdemes vásárolnunk. Nem ugyanolyan ablak az ideális ugyanis egy panellakásba vagy mondjuk egy szigetelés nélküli családi házba.

A panellakásoknak például érdemes olyan ablakot választani, amelynek fokozott a légzárása, és magas a szélellenállása. Ahogy az is fontos lehet, hogy magas hangszigetelésű legyen, tehát ebben az esetben ajánlott a többrétegű üveg alkalmazása. Olvassa el cikkünket a hangszigetelő ablakokról!

A szigetelés nélküli családi házakban pedig fontos kompenzálni a falak hőszigetelésének a hiányát, így 6-7 légkamrás műanyag ablakokat éri meg betelepíteni. A hőszigetelő ablakokról a cikkünket pedig itt találja!

Műanyag ablak metszet

Összefoglalva

Fontos tehát, hogy előbb letisztázzuk a szükségleteinket, mielőbb megvásárolnánk a következő évekre a nyílászárónkat. Ezekhez a szükségletekhez tartozik továbbá annak a tisztázása is, hogy szükségünk van-e árnyékolástechnikára, redőnyre, zsalugáterre, vagy, hogy miképpen szeretnénk, hogy nyitható legyen az ablakunk.

Lehetőleg ne dőljünk be a gyanúsan olcsó ajánlatoknak, mert nem azt fogjuk kapni a végén, amit szerettünk volna, ha kapunk egyáltalán valamit. Ha mindezt figyelembe vesszük, akkor biztosak lehetünk abban, hogy megfelelő döntést fogunk hozni az olyan ablak kiválasztásához, amely hosszú évekig ki fog szolgálni minket.

Amennyiben igényli, szakembereink segítenek önnek is kiválasztani a megfelelő nyílászáróit.

Kérje ingyenes árajánlatunkat, műanyag ablakokra, ajtókra!

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment