Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Műanyag vagy alumínium redőny? Előnyök és hátrányok

Elé építhető, külső tokos műanyag vagy alumínium redőny 1

Alumínium vagy műanyag redőny?

Sokan azt hiszik, hogy a redőny feladata, hogy zajvédelmi és hőszigetelési funkciókat láson el. Nos ez csak részben igaz, mivel inkább csak kiegészítő szerepet lát el ebből a szempontból. Viszont a fenti állítások csakis abban az esetben érvényesek, ha jó minőségű hőszigetelt nyílászáróval rendelkezünk.

Ha régi hagyományos ablakaink vannak, akkor is igen sokat, nagyságrendeket javíthat egy megfelelő minőségű redőny, zajvédelemmel, és ami a legfontosabb, hőszigeteléssel egészítheti ki a hagyományos nyílászáróinkat.

Redőny, árnyékolás

A redőny, mint védelmi vonal?!

Egy műanyag vagy akár alumínium redőnnyel, lakásunkban megakadályozhatjuk az esetleges betöréseket és a kíváncsiskodó tekinteteket is kívül hagyhatjuk. Hőszigetelésüknek köszönhetően, a téli fűtés számlánkon lényegesen sokat csökkenthetünk, mivel egy redőny nélküli hagyományos ablakon át rengeteg hő távozik.

Ennek érdekében érdemes mindenkinek valamiféle külső szigetelőt szereltetni a nyílászárójára, vagy modern hőszigetelő nyílászárót beszereltetni. De még a modern nyílászáróknak is szüksége van redőnyre, mivel egy redőny alkalmas még a teljes sötétítésre is, és túl sok karbantartást sem igényel.

Redőny, árnyékolás

Akkor most alumínium vagy műanyag redőnyt?

Manapság választhatunk alumínium és műanyag példányok közül is. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, aminek alapján a tulajdonosnak kell, hogy döntsön.

Alumínium redőny:

Az alumínium redőnyök hátrányai közé sorolható a drágaság. Ezek költségesebbek, mint például a műanyag változatok, viszont sokkal több, akár évtizedekig hosszabb élettartammal rendelkeznek, és csendesebb működés jellemzi őket.

A redőny típusok közül a legjobb ár-érték aránynak megfelelő termékek. Alkatrészei mind alumíniumból készülnek, melyek időtállóvá teszik. Ellenáll a külső időjárási hatásoknak, minden évszakban. Kiválóan sötétít, zajszigetelése is rendkívül jó, és a benti zajok sem szűrődnek ki rajta.

Mivel a redőny lamellák különleges habbal vannak töltve, így a hőszigetelési képessége is magasabb a műanyag redőnyléceknél. A színterezett festése miatt, sokáig megtartja eredeti színét. Nem rozsdásodik és ellen áll az időjárási viszonytagságoknak. Külső és belső tokkal, a későbbiekben bárhová átszerelhetjük. Rendkívüli energiatakarékosság jellemzi.

Aranytölgy redőny minta
Elé építhető, külső tokos műanyag vagy alumínium redőny metszet 1

Műanyag redőny:

A műanyag redőnyöket lényegesen többen alkalmazzák, mint az alumíniumból készült példányokat. Népszerűségét nagyon kedvező árfekvésének köszönheti. Ezeknek is viszonylag jó zaj- és hőszigetelésük van. A műanyag súlya miatt, könnyen kezelhető.

Hátrányai közé sorolható, hogy egy bizonyos idő után (kb. 8-12 év), a meleg hatására elkezdhetnek elszíneződni, töredezhetnek, és akadozhatnak a lécek. Ha nem szeretnénk sok pénzt költeni a redőny vásárlására, válasszuk ezt a típust, hisz ez is egy kiváló termék, csak esélyes, hogy az alumínium darabokkal szemben, előbb kerül sor a kicserélésére.

Fehér alu redőny minta
Fölé építhető, és vakolható műanyag vagy alumínium redőny metszet 1

Az alumíniumból és a műanyagból készült példányokat egyaránt szereljük motoros változatban is. Manapság erre már nagy igény van. A redőnyöket távirányítóval vagy fali kapcsolóval irányíthatjuk, vagy akár távolról is vezérelhetjük őket, okostelefonnal! Ezeknél a tok mindenképp alumíniumból kell, hogy készüljön, a csőmotor rögzítése miatt.

Önnek melyik típusú redőnyt szerelhetjük, műanyagot vagy alumíniumot inkább?

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment