Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Ajtószegőléc, díszléc

Díszlécek, ajtószegőlécek, fa takarólécek

Takaróléc - átlagosból egyedit, különlegeset

Miért lehetnek érdekesek, izgalmasak a díszlécek, ajtószegőlécek és takarólécek?

Mert igen is van rá mód, hogy azok legyenek!

Abban mindannyian egyetértünk, hogy az otthonunk, az életterünk, ahová egy fárasztó nap után hazatérünk, ahol ellazulunk, ahol a családdal együtt lehetünk, olyan hely, amelyet a lehetőségeinkhez mérten szeretnénk mindinkább a saját ízlésünknek, elképzeléseinknek megfelelően kialakítani, hogy szívesen nézzünk arra a nappali bútorra, a kis polcra a konyhában.

Az otthon nem csupán egy hely, ahol élünk, egy ágy, ahová lefekszünk, hanem egy olyan tér, ahol kívül maradnak a problémák, ahol azokkal lehetünk, akiket szeretünk. Ez a fészek az, ahol a gyermeke elmeséli az iskolában történteket, ahol este finom vacsora készül, ahol az ajtóban maradnak a munkahelyi problémák. Apropó ajtó…

Egyedi beltériajtó festett, üveges, Kaposvár

Gondolkodott már azon, mi az, amit először megnéz az emberek nagy része a házon? Oké, a formáját, a méretét, és igen, az ajtót, a bejáratot. Az egyik meghatározó élmény, az első benyomás a helyről az, hogy hogyan hívogat a bejárat. Ez ugyanúgy igaz a belső terekre is.

Általában minden házban van egy előtér, egy nappali, egy közlekedő, ahonnan eljuthatunk a lakás más-más pontjaiba. Ezeknek a tereknek, elosztóknak meghatározó elemei a beltéri ajtók.

Ha építkezik, felújít, azon is el kell gondolkodni, hogy milyen ajtón lép be szívesen, milyen anyagból, mintával, színnel néz szembe az ott lakó nap, mint nap. A beltéri ajtók piacán igen gazdag választékkal találkozunk, ráadásul az aktuális divat is befolyással lehet választásunkra.

Választhatunk fából készült, laminált, furnérozott, MDF borítású, műanyag ajtókat is, elképzelésünknek, és pénztárcánknak megfelelően. Tételezzük fel azonban, hogy az úgynevezett tömegajtókra van keretünk csupán. Mi lenne, ha egy átlagos, nagyáruházban kapható, például MDF borítású, nyomott mintás ajtót vásárolnánk?

Tudom, mindenkinek olyan van… Na és?

Tegyük egyedivé, legyen más, különleges!

Íme néhány ötlet a megvalósításhoz:

1./ Fessünk bátran! A jelenlegi trendek szerint, akár a merész színek használata is megengedett. Kis költséggel megoldható, gyors, egyszerű megoldás arra, hogy az átlagosból egyedi váljon.

Egyébként a fenti választott termék azt is lehetővé teszi, hogy ne csupán a teljesen fedő zománc típusú festékeket használjuk, de pácolhatunk, lazúrozhatunk kedvünkre.

2./ Azt is lehet, hogy az ajtótokok eltérő színt kapjanak. Világosabb ajtólap, sötétebb tokkal, elegáns hatást vált ki.

Nevezd bárhogy – takaróléc, ajtószegőléc, díszléc...

3./ Kevés költséggel új külsőt kölcsönözhetünk belső ajtóinknak úgy, hogy a tokok új, más borítást, díszlécet kapnak. A külső ajtószegőléc is lehet meghatározó, mint az arcnak a szemöldök. Képzeljük csak el, hogy néznénk ki anélkül. Szóval díszléc, takaróléc, ajtószegőléc, nevezzük bárhogy is, a lényeg a dizájn.

Doorpan belsőajtó Böhönye Családiház

A helyiségek burkolatához kapcsolódó szegélyeket célszerű az ajtók beépítése után elhelyezni és az ajtó „keretéhez” ütköztetni. Szintén a képzeletünk és a ház belső kisugárzása szabhat határokat az elképzeléseinknek. Ezek a díszlécek lehetnek keskenyebb, és szélesebb kivitelűek is. Egyenes felületűek, de akár mart mintákkal is készülhetnek.

A szép faburkolatok minden otthonba szépen illeszkedhetnek. A tokok borítása által szintén érhetünk el olyan hatást, amely miatt nem az jut eszünkbe, hogy egy újabb klasszikus ajtóval állunk szemben, hanem egy különleges, egyedi, szinte bútorszerű bejárattal.

Kérhet árajánlatot egyedi ajtószegőléc legyártására, már meglévő nyílászáróihoz. Vagy megrendelheti belsőtéri ajtóit egyből egyedi borítással. Csak a képzelet szab határt a lehetőségeknek.

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment