Blog

Itt mindig sok érdekességet talál. Ha kérdése van a témával kapcsolatban kommentbe felteheti. Ha nem szeretne lemaradni a legújabb bejegyzésekről, iIratkozzon fel hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon!

Milyen szempontok alapján válasszunk bejárati ajtót?

Bejárati ajtó kalauz

Bejárati ajtó kalauz!

Az embernek, ha lakásfelújításba kezd, nagyon sok mindent ki kell gondolnia, meg kell terveznie előre. Egy jó tervező, kivitelező szakember sok gondot levehet az ember válláról, általában az ilyen tervezők kreatívak és saját ötleteikkel felturbózva tudják megtervezni, formába önteni elképzeléseinket.

Elsősorban a lakás alapjain, elrendezésén kezd el gondolkozni az ember, és csak ez után jönnek azok a részletkérdések, mint a berendezések, a bútorok, valamint a beltéri és a kültéri ajtók, nyílászárók.

Bejárati ajtó kalauz

Bejárati ajtó típus

Ha az ember már eljutott odáig, hogy a bejárati ajtó típusán gondolkozhasson, akkor az egy jó dolog, mert azt jelenti, hogy a tervezés, vagy akár az építkezés lényegi részén már túl van. Azonban, annak ellenére, hogy a legfontosabb mozzanatok már lezajlottak, nem szabad kevésbé figyelni a hátralevő kérdésekre, hiszen például a nyílászárók ugyanúgy részei lesznek a mindennapjainknak, mint a ház többi része.

A bejárati ajtó egy olyan tárgy, amelynek a helyes kiválasztására nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen mindennapos használatban van. Szerencsére azonban, manapság annyira tág lehetőség van a válogatásra, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Talán egyesek számára már-már zavarba ejtően sok lehetőség közül válogathatunk.

Bejárati ajtó kalauz

Bejárati ajtó, a szempontok

Amikor ki akarjuk választani a nekünk tökéletes darabot, akkor először is fel kell sorakoztatnunk az alapvető szempontokat, vagyis a legtöbb esetben el kell döntenünk azt, hogy az ár, az esztétika, vagy esetleg a biztonság lesz a prioritás.

Ha az első az ár, akkor tanácsos több helyen is körbenéznünk, mert számos kedvezményt találhatunk az ezzel foglalkozó üzletekben és webáruházakban. Ha ez nem sikerül, érdemes a használt piacon is körülnéznünk, hogy találunk-e másodkézből. Nagyon sok ember cseréli le a bejárati ajtaját olyankor is, amikor annak semmi baja. Általában akkor is tehetünk szert kedvezményre, ha egy helyen rendelünk meg minden szükséges nyílászárót!

Ha a második szempontot, a küllemet tartjuk szem előtt, és olyan ajtót szeretnénk, ami inkább esztétikus, mint olcsó, a legjobb, ha a direkt erre specializálódó üzletekben, vagy webshopokban nézelődünk, mert itt nagyobb a választék. Sok olyan üzlet van, amely nagyon szép ajtókat forgalmaz, sőt, néhol még arra is van lehetőség, hogy a saját tervezésű ajtónkat kiviteleztessük. Hogyha szeretjük az antik darabokat, akkor tanácsos benézni egy régiségkereskedésbe is akár.

Bejárati ajtó kalauz

A harmadik szempont a biztonság. Ha valakinek ez a legfontosabb, mert például olyan környéken lakik, ahol ez elengedhetetlen, akkor szerencséje van, hiszen éppen ez az a szempont, amely a legtöbb embernek fontos, ezért – magától értetődő módon – erre van a legnagyobb kínálat is.

Vannak olcsóbb, és kevésbé olcsó fajták is, persze minőségtől függően. A legelterjedtebbek ezek közül a sokzáras, két vékony vasrétegből álló ajtók. Ezeknek előnye, hogy a zár részük szinte feltörhetetlen, viszont az a hátrányuk, hogy a vas részük annyira vékony anyagból készült, hogy nagyon könnyen át lehet vágni. Korábbi cikkünkben találhat egy összehasonlítást a barkácsáruházakban és egyéb helyeken kapható olcsó acél bejárati ajtóról. Persze figyeljünk azért, hogy ne a legolcsóbb megoldást válasszuk, hanem hogy tényleg profi zár legyen az új ajtónkban. Ennek az ára nyilván magasabb lesz, de ha a biztonság az elsődleges szempont, akkor megéri, hiszen a betörök is inkább azt a házat fogják kiválasztani célpontnak, ahova könnyebben be tudnak jutni.

Bejárati ajtó kalauz

Összességében

A legkézenfekvőbb megoldás, ha a bejárati ajtónkat is – mint a többi nyílászárónkat –, egyedileg gyártatjuk le, ebben az esetben a szabvány méretektől is eltérhetünk. Ez a lehetőség nem feltétlenül sokkal drágább megoldás, viszont ebben az esetben akár két szempontot is egyesíteni tudunk:

Lesz egy szép és biztonságos bejárati ajtónk, ami kicsivel kerül csak többe, mint a mindenhol kapható tucat ajtók! És az új bejárati ajtónkat még a szomszéd is irigyelni fogja.

Legyen önnek is szép és biztonságos bejárati ajtaja, keressen minket bizalommal!

Köszönöm a figyelmet!

Ha tetszett a cikk, és szeretnél még hasonló tanácsokat olvasni, akkor iratkozz fel a hírlevelünkre és Likeolj minket a Facebookon!

Write a Reply or Comment